Illés Botond
Zenével
Mit kellett, már
elvégeztem,
-alla breve,*
visszaadtam
hiánytalan,
amit bérbe
kaptam, majd
ráadásként,
- nem is bánom -:
életfogytig
kivérzem most
száz halálom.
Anya nincs már,
anya, mater
dolorosa,*
legédesebb,
örök fényben
igazulva.
Mi lehet még,
mi tart vissza
- ritardando,*
a hiánya
átszivárog
életembe.
Gecsemáni
éjszaka volt,
nem ér szót se,
itt jártam, nem
hallottátok?
- sotto voce.*
*alla breve=gyorsítva (zenei műszó)
*mater dolorosa=szenvedő anya
*ritardando=lassulva (z.m.szó)
*sotto voce (e.:szotto vócse)=fojtottan, igen halkan (z.m.szó)
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-11-12 02:10:45 Utolsó módosítás ideje: 2011-11-12 09:46:56
|
|
|