(változás)
I. A VALAMILYEN ALAKÚ KITÜNTETÉS
megfog egy billiárdgolyót
leteszi az asztalra
lelöki az asztalról
figyeli az asztalról
lezuhanó billiárdgolyót
megfog egy félig repedt
billiárdgolyót és letenné de
az asztal már azt az asztalnyi
területet sem adja amire
billiárdgolyókat tehetne le
te nem vagy normális mondja
te egy asztal vagy amire golyókat
helyezek és amely asztalról golyók
zuhanását figyelhetem billiárdgolyók
fénynél gyorsabb zuhanását
* * * * *
II. IDEA
idétlenül vulgáris lett kifordulva
bőrének ragacsos kapaszkodásából
elválaszthatatlan és kielégíthetetlen
lett egyszerre bárhol is vegyült el
érdemeit rangsorba állítva sem tartotta
meg a távolságot az előírt árnyéknyi
becsületet nem érdekelte a csend
előtti vihar az élet előtti halál
III. MORZÉ
valaki miatt elfelejtette
a véletlenszerűségeket
elfelejtette a végtelenül
hosszúra nyúló időt
kérdezni nem volt szokása
válaszolnia senkinek
sem kellett régen otthagyta
szívét egy megállón
valaki miatt nagyon ritkán
álmodott szépeket
valaki miatt kapkodva
kívánta az álmok hiányát
félelmetes volt a pillanat
amikor kinyitotta szemét
tovább kellett mennie ki-
és elválasztani meséket
tovább kellett mennie és ott
kellett hagynia kialakult
érzéseit a tájról átélhetővé
merevedett eszméit
* * * * *
IV. KAPCSOLAT
ha így folytatja,
sikerül minden
kapcsolattól mentessé
tennie magát.
szabad lesz
* * * * *
V. FELIRAT
itt
vagy egy
ugyanilyen helyen
a költő mozdulatlan
hallgat
lélegzik nyitott szájjal
a tüdő tisztíthatatlan
a költő
fertőző betegség
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-10-17 06:19:24
Utolsó módosítás ideje: 2011-10-17 06:19:24