valami történik a rendezővel - változat
új szokásokat vett fel a rendező mostanában
reggelente tejeskávét iszik és mesekekszet rágcsál hozzá
az ablakban növényeket nevelget
bébipadlizsánt
koktélparadicsomot
csüngőepret és balkonpaprikát
furcsa mód bár érthető okokból ragaszkodik
a félig elromlott (elrontott?) vibrátorhoz
repülőjegyeket vásárol és elhasználja őket
alkalomszerűen drága popkoncertekre jár
amerikai sorozatok színes kockái közé
csomagolja hétvégenként az önként vállalt magányt
szomszéd cicára felügyel gyakorta
lizingeli a kajla kis kandúr szeretetét barátságát
éjszakánként megfigyeli a fenyőfákat a szomszéd kertben
a gyerekkorából ismerős csillagképeket az égbolton
a lépcső mellett üldögélve vár
miközben Maxi bundájának fehér foltjai fel-fel villanak
a közeli rózsabokrok között a félhomályban
és nem megállapítható hogy szöcskét
egeret esetleg csak az ide-oda hajladozó fűszálakat
üldözve bohóckodik
a rendező nézőnek tetteti magát
nem áll fel nem tapsol sír vagy nevet
a széke egyszerű akár szépnek is nevezhetnénk
mégis irgalmatlanul kényelmetlen
már maga sem tudja
hogy a nézőtér azért üres
mert elfogytak a helyek körülötte
vagy talán itt nem is voltak soha székek?
az eső szemerkélni kezd
a cica visszaszalad az ajtóhoz
és farkát lengetve álldogál
a rendező nem vár tovább
beengedi
együtt osonnak fel a sötét lépcsőházban
egyikük mezítláb
másikuk éhesen
ahogy becsukódik az ajtó
még pár percig csilingel
a kilincsre akasztott harangjáték
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-08-02 12:20:49
Utolsó módosítás ideje: 2011-08-02 12:20:49