Főnix
Az örök élet, feltámadás jelképe,
Körforgás a világ végezetéig.
Gyermekkor, kamaszkor, fiatalkor,
Öregkor s nekünk a végzetünk.
Vörös-arany tollú főnix,
Mitikus szent tűzmadár,
Hitet adó csoda.
Egyiptomi mitologikus teremtmény,
Hím madár, mely a fészkében porrá ég.
Hamvaiból új főnix születik,
Tavasz, nyár, ősz, tél s megint tavasz,
A természet sosem felejt,
Újjáéled mindkettő,
Ilyen a világrend.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-07-26 19:46:56
Utolsó módosítás ideje: 2011-07-26 19:46:56