Pannonhalma (első változat)
Rigócsőrben ezer év délután,
vállamnál lepkék lángja lobban,
égboltszilánkok darabokban,
- ikonarany az apátság falán.
Csurgatott mézű ez a délután,
dőzsöl a fény sok virágtokban,
az ösvényen csigahologram
marasztal, s távoli gregorián...
"Salve Regina, mater misericordiae,
Vita dulcedo, et spes nostra, salve."
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-07-07 22:02:59
Utolsó módosítás ideje: 2011-07-07 22:02:59