a hely
minden nap rendet rakok a szobámban,
ha jön valaki.
a padlóról felseprem a morzsákat,
a sarkokból lekaszabolom a pókhálókat.
a szemetest kiürítem,
ha jön valaki.
ezeréves slágereket hallgatok,
ha nem jön senki.
ablakokat és ajtókat nyitok, szellőztetek.
keresem magam a duruzsoló zenében.
kitekingetve levegőzök,
ha nem jön senki.
bizonytalan lehetőségeket mérlegelek,
merengve, halkan.
figyelem saját tétovázásom: a megértés felé
haladva félútnál tovább nem jutok.
belenyugszom, sóhajtok,
merengve, halkan.
már nem is rakok rendet, sohasem. csendben
ösvényeket keresek.
a padlódeszka alatt kutatok meglepetéseket,
az árnyékok hosszát méricskélem.
tapogatom a bútorokat,
ösvényeket keresek.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-06-10 20:05:57
Utolsó módosítás ideje: 2011-06-10 20:05:57