Ókori vademecum 2. (jav.)
Diogenész
Szinópét ne kerüld, ha utad ott visz el,
nézd meg a cinikus háza hol állhatott,
ki vásott gyerekek agg nebulójaként,
a lét számkivetettje volt
§
Éjjel senki se áll ma őrt,
míg elködlenek a szépszavu istenek.
Csend lesz, űrteli szél ha fúj.
Nagy könyvtár a világ, könyvek a csillagok.
Írd a párhuzamos sorú
hellén, római kor dúlt hagyományait.
Plutarkhosz a neved, Delphoi-i pap vagy és
dús Khairóneia szült: tanút.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-06-05 11:53:26
Utolsó módosítás ideje: 2011-06-05 23:00:42