A virág lehullik
A virág lehullik, szirmai
elenyésznek, mint az őszi hó.
Lassan nem tudom kimondani,
mit is jelent leírva a szó.
Kétségbe esem épp eleget,
ha látom magam és valakit,
anyámat, ha ruhát tereget,
valami nagy fényesség vakít.
Ahogy a ruhát egyengeti,
mint kincseit a fösvény nagyúr;
semmi nincs, de azt elrendezi
egytől egyig hiánytalanul.
A virág lehullik, mint anyám,
elenyészik, mint az őszi hó,
semmi, semmi nem marad a fán,
ajkamról is lehullik a szó.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-05-18 14:11:39
Utolsó módosítás ideje: 2011-05-18 14:11:39