Ipoly úton - 2011. május
(Az utca csendes, csak a déli szél poroszkál erre fel s alá.)
Tavaly ilyenkor - emlékszem - nem volt ennyi méh,
pléhbeckről szól a madárdal, öltönyben bólogat az
almafán két fecske disc jockey. Az aranyeső nem
sokáig virított, virágnyelve idén sem lett tökéletes,
nekem sem megy az angol, különben is, úgy érzem
néha, tök fölösleges. Ahány nyelven... annyi ember,
de bennem mi már így is túl sokan vagyunk, azt sem
tudom, melyikőnknek szól a hang, ha füleimre telefon
lapul. Az utca hangulata csak pár pillanatra lendül fel,
míg babakocsiban zötyög a ház előtt egy büszke
gázpalack, és a kópéskodás kuncogása, ahogyan
boldogan pacsizik két kölyök a rozsdás híd alatt.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-05-14 11:30:00
Utolsó módosítás ideje: 2011-05-14 11:30:00