Hannának, nyolcadik életévére
Ha nekem egy lovam lenne,
lova-lova-lovam lenne,
csillagok alatt pihenne,
Csilla-lak alatt pihenne,
arany-abra-brakon állva,
szunyó-szunyó-szunyókálna,
lassan kinőne a szárnya,
Tejút lenne a kantárja,
Helikon hegyére szállna,
tündökölne, mint a páva.
Ám én csóró gyerek vagyok,
kuncsorogva mondok nagyot,
lovam nincs, csak szélparipám,
bádogcicám, fakutyám.
Együtt mondjuk most: hozsanna,
sokáig éljen a Hanna!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-05-09 01:34:23
Utolsó módosítás ideje: 2011-05-09 01:37:20