kezemben oltottam el a csikket,
kíváncsin, mennyit bírok ki dühömben,
a sercegő bőr hangját hallottam
az égő hús szagát éreztem
s a parázs kialudt tenyeremben,
mintha kést vágtak volna agyamba
meg kezem-lábam tördelnék
aztán meg hányni kellett
és végig gondolni, hogy
egy ember - ha ég - ilyen büdös lehet?