ELMENT A PARASZTKÖLTÕ. Édesapám emlékére
Nincsen többé paraszt
Aki kaszát akaszt.
A vállára veszi
Szemét égre veti
Hogy jön - e az áldás
Lesz vajon kaszálás ?
Múzsa csókja sem jön többé
Elnémult már mindörökké.
Dalos kedvű szép lírája
A bakonyi szép hazája
Emlékeit majd megőrzi
Csesznek vára meg a többi.
Kálvinista tűzzel égett
Nem szerezve ellenséget.
Paraszt voltát nem tagadva
Érdes kézzel munkálkodva
Jövőt néző tekintettel
Ment előre Isten hittel.
Hol van már a parasztköltő
Hol van már egy emberöltő ?
Lecsendesült izzó vére
Kint nyugszik a sírkertjébe.
Paraszt fajtád nincs már többé
Emléked él mindörökké.
Zirc, 1998. 06. 19.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.