Hozzád hasonlítom a tavaszt
Gyönyörűség neked verset írni,
mert attól a verstől jobb leszek,
lehull rólam minden földi hívság,
ha méltathatom szépségedet,
ha hozzád hasonlítom a tavaszt,
mely hozzád képest halvány lenyomat,
száz virággal hiába köszönt rám,
az igazi, az mégis csak te vagy.
A megújulást te hozod nekem,
hogy eldobhassam kóró-hitemet,
öreg szívem röpdös, hogyha érez,
s visszanyeri ütemét veled.
Visszakapja ütemét, kitárul,
s zöld tüzekre lobban a bokor,
akár mit is hirdet az irigység,
most már mindig hozzám tartozol!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-04-24 08:04:55
Utolsó módosítás ideje: 2011-04-24 08:04:55