Visszajövök apám
Hegyek közt megbúvó gyönyörű falucska,
Gyermekéveimnek rejtélyes világa.
Visszavágyom mindíg, akárhova térek,
Nem tudom feledni ezt a szépvidéket.
Te is elmégy fiam, kérdezte jó apám ?
Hallgattam szótlanul s úgy néztem jó anyám.
Mindketten érezték, örökre elmegyek,
Tudták, felnött már a nemrég még kisgyerek.
Szemembe könny tolult, hisz én itt születtem,
Csesznekvár tövében kincseket kerestem.
Kincset nem találtam, de emberré lettem,
Mindezt édes szüleimnek köszönhettem.
Bejártam a vidék elrejtett zugait,
Zöröghegy lankáit, Hajmásnak tavait.
Kőpince forrásnál szomjamat oltottam,
Illatos szénában jóízűt aludtam.
Minden fűhöz - fához szóljon most énekem,
Minden apró emlék olyan kedves nekem.
Vígan dalolnak az énekesmadarak,
Csörtetve vágtatnak az erdei vadak.
Rózsák illatoznak az anyám kertjében,
Újra könnyek gyűlnek mostan a szememben.
Visszajövök apám, hiszen el sem mentem,
Mindíg itthol voltam veletek, lélekben.
Zirc, 1986. 02. 18.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.