Esik eső
nagy cseppekben
levél csücskén
összefut,
integetnek
a kis rügyek.:
napfényfürdő
volna jó!
Ki is bújik
a Napocska,
széjjel néz a
birtokán,
de egy pamacs
felhőgyerek
eltakarja
orcáját.
Aztán a szél
megpaskolja
felhőfiú
tarkóját,
s végigfut a
napleányka
barkaágak
barkóján.