Már nem a kert
I.
elaltatni a gépet. ez a lágy
sodrás végül tényleg elaltat
összerak vagy szétszed. miképpen
érzékelném a kertet míg
árnyékom szilánkokra bomlik
hangtalan napszélben. (bár tartogat
még valami kékes
füstszerűt a lombik) tenyérnyi
cafatokban szakad
ki testemből az élet:
feleződik félkész
bordáim közt az anyag. nem
törődöm már kerttel
térrel. (amivé zsugorodom
már nem harap.
de véreb.)
II.
visszamerülni
ameddig tiszta a kéreg. nem
fontos: akár a csontok
fehére feleseljen
a vérnek, legyen
léggé az állag. testen vág
mint atomrobbanás
az idő: folyékony
gyantaszerű
állat.
III.
már nem a kert.
vagy a kertek. ami jöhetne
nem arcon vág már. hiába
szerkesztett: elbomlik a rejtek. mégis
rejtőznék:
nádasba
nádszál.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.