A páros csillag
Látod kedves, még mindig ragyog
a páros csillag fenn az égen;
érezni lehet, hogy boldogok,
egyik te vagy, másik én vagyok,
lobognak vénülve, de szépen.
S hogy ne legyen ily mindennapi
együttlétünk az éjszakában,
mielőtt nevetne valaki
rajtunk, a szent eskü mondja ki
még egyszer, hogy meghalunk bátran
mi ketten, kedves fenn az égen
eltűnünk, nyomunk sem maradhat,
ragyogtunk eleget serényen,
lehet ennyire engedékeny
az elmúlás. Ennyit megadhat.
Egyébként, tudod, hogy szeretlek.
Öregedő karom, ha gyengül,
rajongásom akkor se restebb,
ha hetvenéves már a tested.
Vágjunk az életen keresztül!
2008
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-03-02 15:08:34
Utolsó módosítás ideje: 2011-03-04 09:11:33