Hobbes noteszéből. Utolsó bejegyzés
Voltaképpen még megelégedéssel
is tekinthetnék ki a holt jövőbe,
mondogatnám vén epikureusként:
Lathe bio'szasz!
Otthonom van már, fizetésem is - még,
könyveim számát sokezerbe' mérem,
írtam is kettőt ködevész szavakból,
büszke vagyok rá.
Semmi sem hajtoptt, csak a zord miértek,
agg öreg néne, csecsemő sirása,
válasz az lett a tüneményvilágra
létbe zuhantnak.
Mert halanddónak ama ősi fényből
vagy azúrkékből kiszakadtan élve
nem lehet rosszabb oda térni újra.
Élj nyugalomban
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-02-12 16:39:49
Utolsó módosítás ideje: 2011-02-12 16:39:49