imádkozzatok egy cseppnyi fájdalomért (jav.)
ki kellett ordítanom magamból
azokat a földönkívüli
érzéketlen szólamokat
(mint tojásból
frissen kikelő
undorítóan aranyos
kiscsibe rikácsolása)
amelyek
egész vagyont tettek fel
rám
közösen vesztettünk
a képtelen szinonimák áradatában
spontán erotika
hátrányos nyögések
a dögcédulák hátoldalán
himnusz egy fetrengő patkány
dicsőségére
emlékirat egy vízbefojtott hajszárító
dicsőségére
szónoklatot kell mondanunk
ha összetörtünk egy álmot
teleokádott vécéket kell pucolnunk
ha összetörtek egy valóságot
gondatlanságból elkövetett
féltékenység csattog és zörög
egy örökre lezárt
kedélyesen bűzölgő
kukacosdobozban
szegekkel kivert szemétláda
rajta csak egy eszme kapkodott
levegőért
három napig
aztán rájött hogy minden hiába
apja játékszerét magasról leszarta
ha majd érzelmeket izzadunk
imádkozzatok egy cseppnyi fájdalomért
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-02-08 16:50:31
Utolsó módosítás ideje: 2011-02-08 16:50:31