Szerepel, sakkozik
Jan Pinkavának
Demián egy sakkbábút forgat a
kezében. Felhúzza szemöldökét,
hehehe-eh, mondja, felugrik az
asztal mellől és átsiet a másik
oldalra, eljátssza, hogy gyerek,
felhúzza magát a szétnyitható
székre és jól nevelten mosolyog.
Falevelek, nápolyi capriccio.
Ablakból figyeljük a nagyival.
Szerepel, sakkozik. Csóválom
a fejem, el se hiszem, mit művel.
Sakk-mattot kap, zavartan néz
és a tízemeletes ház földszinti
üzletéből vett műfogát beteszi.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Kalligram, 2010
Feltöltés ideje: 2011-02-08 10:04:10
Utolsó módosítás ideje: 2011-02-08 10:04:10