nekünk nincs (jav.)
kérdezd csak meg Desnostól, mi közünk
a falfirkákhoz, mi bennük a példamutató,
milyen a nappalok művészete, éjszakák művészete,
a neue harmonie, lehet, most egy kicsit ijedt vagy,
absztrakt mozdulat, amikor egy követ eldobsz,
és a salétromos fal foltjai vajon mit
ábrázolnak, kérdezd csak meg, ahogyan jössz
az utcán, abban a szexi napszemüvegben,
ellenfényben, és tengerre szállsz Marseille-nél
(röpülj, hajóm!), vagy csak sétálsz az ezüst
esőben, de „nekünk nincs tehetségünk”*,
a sokszögesített színpadon, sem a tiszta papíron,
szabadság-ábrándjaink, mint a hannoveri
Merzbau, ott magasodnak a szatócsbolttal
szemben, a fogyasztógép leáll, égve felhabosodó
filmszalag, a vetítésnek vége
*André Breton
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-01-25 23:07:17
Utolsó módosítás ideje: 2011-01-25 23:07:17