Időnként
Időnként azt képzelem, hogy echinacea csepp vagyok.
Nem tudom mit gondoljak
a normálisról az jut eszembe,
hogy szép gömbölyded alakja van,
sima a felszíne és könnyen cipelhető.
A lufi például ilyen.
Ha ismerősökkel találkozom
én is mindig felfújom magam,
gondosan megfésülködöm és mosolygok.
A fejem ilyenkor leginkább egy tojásra hasonlít.
Ők szeretnek és behívnak a szobájukba.
Aztán mikor hazaérek,
jólesően engedem ki magamból a héliumot
és összeaszott testemet hanyagul dobom az ágyra.
Ilyenkor azt gondolom, hogy echinacea csepp vagyok.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Dunatükör, 2010/6
Feltöltés ideje: 2011-01-19 14:52:21
Utolsó módosítás ideje: 2011-01-19 14:52:21