Loser
igazi loser vagy mondta
aztán beült lízingelt Audijába
és elhajtott úszómedencés kertvárosi palotájába
migrénes feleségéhez
aki nem enged be senkit a házukba
mert beviheti a bűzt és a koszt
és egész álló nap törli a port
a pincétől a teraszig és vissza
de az ebéd mindig odaég
utána zeng a ház a veszekedésüktől
amíg bele nem fáradnak
és vöröslő fejjel hallgatnak estig
a fiú meg fent tanul
hétvégén is és a nyáron is
mert ő orvos lesz
ha már az apja nem lehetett
ez a terv a születése óta
és semmi nevetés
semmi mosoly
a kocsi meg ragyog a sok ápolástól
és az udvaron is példás a rend
minden derékszögben
párhuzamosan meg síkban
sehol egy elszáradt fűszál
vagy madárpiszok
és a napok órára percre beosztva
a pénz meg fillére
én meg itt elmélkedem
a garzonomban a hetediken
és még a sötétben elindulok
hogy a tóparton érjen a hajnal
és akkor gyönyörködhetek a napfelkeltében
nekem minden második napom szabad
kedvemre csavaroghatok
eljárok a szüleimhez
cukkolom a macskáimat
évelődök az eladónőkkel
ha kedvem van írok
vagy néha egy kis kaland
meg rettegés hó végén a számlák miatt
és még Bukowskit kell olvasnom
rengeteg Bukowskit
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-01-18 18:59:01
Utolsó módosítás ideje: 2011-01-22 10:12:55