Legyen valaki veletek
Ámuljatok,
nézzétek, telnek a napok,
én is megnyugszom -
ki tudja hányszor.
Örüljetek,
özön kín jár-kél veletek,
öletekben a betegek
duzzognak; hol a jászol?
Viruljatok,
vicsorognak a csillagok,
viccelnek, hogy még szabadok,
sarkukban jár a kényszer,
ezért tehát,
mindig csak épek legyetek,
legyen valaki veletek
egyszer és elégszer.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Legyen valaki veletek (Budapest, 1997)
Kiadó: Magvető
Feltöltés ideje: 2011-01-16 18:57:13
Utolsó módosítás ideje: 2011-01-16 18:57:13