Anyasötét
ma vért adtam könyörületből
s közben láttam a halált
katonaként vették utoljára a vérem
zöld harci ruhás sápadt káin-ábelek hanyatt
s a vér… a vér… a vér… a vér… a vér…
áttetsző műanyagcsövekben vörös-feketéllett
üvegpalackokban lötyögött
ládákban rázkódott mint odafelé a platón mibennünk
de most már kívülünk
- láttam - a kocsin
ma vért adtam valakinek akit talán lelőnek
és tudtam
agyamból a vér nemsokára kifogy
és majd kis vibráló fehér pontokat kezdek látni
így ürül a lőtt sebből a vér
s a halál első megnyilvánulásaként kis fehér pontok
tűnnek fel a retinán majd nem kapsz levegőt
25 évesen jól kifigyeltem ezt
most 55 évesen meg direkt kíváncsi lettem
milyen a halál
elhatároztam: nem veszek levegőt
sajnos a nővér mellettem ült
imitálnom kellett hogy emelkedik és süllyed a mellkasom
míg a garatot a nyelvtövemmel befogtam
elmúlt egy perc aztán még fél
már majdnem kettő
ennyi idő után kell a vízből iszapcsata közben kibukni tudtam
fogy… fogy… fogy… fogy… fogy…
- … szul van? Rosszul van?!
- Tessék?
ma véradás közben
láttam:
ANYASÖTÉT
és a nővér meg akarta szakítani véradásomat
sürgősen abba kellett hagyni a vizsgálódást mert már többen odanéztek
ziháltam
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2010-11-04 17:17:52
Utolsó módosítás ideje: 2010-11-05 16:54:09