Az amazon
Titkos társaság tagja. Álcát hord.
A buszon átadod neki helyed.
Szalámit árul, tanít, vagy bort bont,
lehet, ölébe hajtod épp fejed.
Az avatás néhány perc. Nem remeg.
Szike fehér, lágy szövetbe szalad,
eldőlt mi fontos, mi esetleges,
szép jelképe elmegy, a rém marad.
Többé nem kérdez, tud minden választ.
Ha nincs már mit adjon, körbe tekint,
hiszed, elmossa a tésztás lábast.
De ráront a rémre. Fordul. Kéken,
nemtelen lény – szárnya nincs, kardja van –
áll a felfelé hulló békében.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2010-09-13 12:35:18
Utolsó módosítás ideje: 2010-09-13 12:35:18