lágy
hullámai ölén szabadul a folyam
szobra festményébe simul
nem kerül semmibe
fölissza csendes viharait
idősivatagaiban
fénygémje nézi
csillagbordái közt
mit visszaver
benne lágyan képzik
nincs tudatában
mi világ
mi mutat benne
mit művel
azzá teszi szívverése
míg…
medrében követ
sejtése útját járja
gondolat nélkül áhít
szavak nélkül imádkozik
mégse zene
mégse tánc
mégse ajkai akusztikája
mozgása ölel felszabadít
amit idéz és egyben kivet
következménye
bágyadt becsét
alázatát gyónja
hogy ne feledjen
akkor lép ki önmagából
ha helyét látja
hol nem lehet
és fölülkerekedik
és…
lassan elül
már nem szeretkezik
ölelése sója
elmosódik
kelt kenyerében
sóhajánál már több
vágyánál lágyabb
annál boldogabb
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2010-09-13 11:36:15
Utolsó módosítás ideje: 2010-09-13 11:36:15