37
vizeit és testét fölemészti párája
képzetében kivész szótára
csak ahogy kezdődött
a szájpadlás alatt izzó
nedvtelen fenőkő ingája
egyben érint de másért sebez
magánhangzók végét
néma mássalhangzó járja
de már nem hangképzés
ami tolul előre vagy hátra
már nem a nyelv hintája
nem a pontjából kilépni akaró
vessző szóhatárba zárva
mert immár se nem a ˝jé˝-be
vagy az ékezet nélküli ˝oh˝-ra
váltott indulat vagy könnyedély
nem az elnémítástól
görcsölő torok enciklopédiája
ha rákérdezel
nem diszkomfort:
a normális testhőmérsékleten túl
hatását veszti a kánikula
érvényét a világ és a szám
mert belevettet ha nincs már
harminchét
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2010-09-12 23:53:15
Utolsó módosítás ideje: 2010-09-12 23:54:26