hol zászlóknak emelnek szobrot
reklámpannók faggatják árad
játéktornyokra bomlik a világkép
zöld posztón végez a piros szőnyeg
szőnyegbomba éteráru cikkek-cakkok
műbárányok
önarcképedből is kihullva
már észre se veszed
hogy és mikor vetélt el kor hol
hasra fordult az ezred
éhbérért küzd a század
nyomortanyára vonul a tized
robbanásig feszülnek a gőzpupillák
csontnap alatt hamvad magzatvized
s ingyen adtad bérbe lényed
hol nem kortársaidnak
zászlóknak emelnek szobrot
hontalanok
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: A trópus kék erei (Temesvár, 2009)
Kiadó: Eurostampa
Feltöltés ideje: 2010-09-12 23:46:04
Utolsó módosítás ideje: 2010-09-12 23:46:04