Nevedre írtad a sorsát egy jóban-rosszban korban,
ártatlannak vélve vétked lettél támadottan.
Minden erőd magad hagytad ott, hol gyönge voltál,
gyónnod illett volna már az első gondolatnál!
Te alkottad - kész a műved, senki sem láthat ma hűnek;
minden bűnnek nagy az ára, szívig érni kész a számla.
Megfizetve sem vigasz, ha igaz, ami az!