Júniusi alkony, eső után
Június vége és folyton esett.
Most narancs és bíbor ül a tájon.
Olyan csend van, hogy nem is hallani.
Hasadt meggyek a korbács vert fákon.
A petúniák színét lopta el
egy percért a szegény, préda alkony,
mert ugrik az éhes, kóbor állat,
és széttépi a felgyúlt aszfalton.
Ennyi volt csak, és este lett megint.
Festő, ha látja, ecset és vászon
oldozza fel. Egy ima van csak:
dolgához jó színt, jó szöget találjon.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2010-08-17 22:39:36
Utolsó módosítás ideje: 2010-08-17 22:39:36