Norbert rókája
(töredék a Norbert-énekből, 21. század)
Érzi Norbert, hogy mindjárt hányni fog,
Finom étke foga közt kicsorog.
Barátnője mellette csak nyafog:
Miért ivott? Tudta jól, hányni fog…
Nagyléptű Norbert most támolyog,
Ha közel lép dalnoka, rámorog:
„Versbe ne vedd, te gyorstollú dalnok, -
Nagy hős lettem, s így mulat egy bajnok!”
Csitt-csatt, dirr-durr, lekever négy pofot,
Szegény költő, könnye gyűl, kicsorog...
[…]
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.