Csak írva oly nehéz…
poéta, lám, s talentumán a jambus
setét pecsét? Ha így van, úgy nehéz
„barátom! úgy megette már penész”
poéta nem lesz így, ezért olyan bús
ivóba jár, kudarcot így feledne
lerészegedni vágy - olyan tipus
(vedelni jó, ha tiszta jambikus)
„csapos! rövid! ma adHATOD FELESBE!
s ahogy dukál, jöhet rövidre hosszú
töményre sört, s ha elfogy úgy megint”
csak írva oly nehéz ezek szerint?
hisz ezt idézi lüktetőn a bosszú
ha reggelente macskajaj beint
- ti-tá-ti-tá - ezért van ő „de rosszú’”
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.