Legyezõ
AVAGY SIRALMAS ÉNEK LANCELOTNAK
Kun Marcella bejegyzése a családi bibliába
A nők akiket szeretünk
többé nem csodalények
Ladányi Mihály: Parnasszus
Ha kapós vagy, akár a légyfogó, ragadj ott bárhol
egy éjszakára - kiváltképp, ha íz-elő is jár a torból.
Ne nézd, a légyotton kihez mily korong tapad.
Híreszteld, hogy megszerezhet fű-fa. Állj rá hamar
az ismerős ösvényre. Csapásra üss számolatlanul.
Aki szépen kér, sok kedvezményt ne kínálj. Mobilját,
kedvét ápolt nő szó nélkül tölthesse nálad. Számla-
és tárgyalóképes egyedekkel időben szállj vitába,
vékony pénzekért ne gyárts le minden mozdulatot
becsületesen. Otthon ha legyeskedsz, ne szólj, hogy
máshol a mellekre vagy kíváncsi. Hallgass, mint a sir
Lancelot. Nagy, kerek világokban bízz, nézegetni,
megemelni, himbálni kicsikét, visszarakni a kosárba
illedelmesen. Eltűnni észrevétlen a bal fenéken.
Feláron vedd tudomásul, ha a nagyujjad kapják be,
told le azt is, a gatyádon túl, ahová kérik. Kudarcba
úgyis más fullad. Többnyire szopj be két körtétől.
Szájszervnek fizetős tagja ne légy. Betéted, úri
társaságod, félszobád kiadós legyen. Elbaltázod,
sir, szálhasogatókról könyvet ha nem vezetsz.
Műanyag, bőr, a csapó egyre megy. Bevágódsz
lazán, hamar minden stábba. Senkihez közel
másodszor ne menj. Engedni engedj: dög légy,
s jó rendező: hatalmat inkább, mint tollat ragadj.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Fürge újak könyve (Miskolc, 2000)
Kiadó: Szépmíves