Mantra
Mindhiába várok itt,
az eső unottan rálegyint
fehér ruhámra.
"Fű van. Nappal meg éjszaka"*
Lüktető-vörösre mázolt haza
nem vár senki,
szörny se létezik.
Légnemű-sűrű-tömör-valóság
Melyik?
"Fű van. Nappal meg éjszaka"
Lüktető-narancsra szétkent haza
nem vár senki,
"Szégyen a szó, ha nem vigasz"**
Csak semmi hancúr!
Arcodon cenzúrált grimasz.
A szívnek se szeme, se szíve,
se vektora, célja sincs, ha lenne,
menne ő, akárhova.
"Fű van." "Szégyen a szó", álmatag,
nem tudja még, hogy üvöltése,
vagy csendje fájdalmasabb.
*Pilinszky János
**Szilágyi Domokos
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Utolsó módosítás ideje: 2010-08-30 06:54:02