Társbeszéd
- Kevés a Fény és magasabb is, mint én,
el nem érem.
- Itt vagyok veled, a Naphoz erős sámlid
leszek. Ígérem.
Zúgó dallamok hullámain ütőeredbe költözöm,
így viszel majd magaddal, észrevétlen.
Ha érzem megtorpanásaid; friss hitet folyat
bús áramidba szilaj vérem.
- Nem félsz, hogy a repülés örömét kioltja
e kettős vérszövetség?
- Nem félek.
- Nem félsz, ha bennem dobogsz, könnyen
tüzet foghatsz, amikor elégek?
- Nem félek.
Telek veled. Zsigereidben, mint kötőszövet,
huzal, áramos vezető.
Nem kérek számon (mélyen hallgatok),
nem kérdezek, nem támadok.
Leszek benned szerető.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.