Mindegy is, minek
Akarj akarni engem menedéknek.
Kellesz - tökmindegy, minek:
Kellesz felezőmhöz - egésznek,
mint sarki jégmező hidege kell
a Kárpátok alatt a vetésnek.
Légy katonám, apám, pásztorom,
napsárga bögrém, macskám,
hajnali durca arcomon,
de légy nekem, nagyon!
Néha működik bennem az a régi nő,
hisz örök Évaként kísértek, vagy épp
én vagyok az, aki megvezethető.
Akarj akarni engem musculusodnak,
oldalbordádnak, akarj fésűdnek,
múzsádnak, barátnak, kabátnak,
vagy szólíts egyszerűen Júliádnak!
Kellesz nekem első ölelésnek,
vágynak, párnámnak, fejem alá,
szónak, hallgatásnak, beszédnek,
kellesz soknak, elégnek, kevésnek,
kellesz bánatomnak, szürkületi
fénynek, tökmindegy, minek.
Kellesz Clyde-nak, majd jó Bonnied
leszek, akarlak Társnak,
kellesz pisztolynak, békének,
érvnek, mentségnek, hibának,
akarj akarni engem
benned születő Hiánynak.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.