Mikor kilépsz a vízből, s bőröd
ujjongva issza a fényt,
levegő után kapkodva
nyel nagyokat: érzed-e,
hogy valami súlyos szárad
odabenn, hová nem dobbannak
el a vízcsöppek harangocskái?
Szemeden át tudod
kimosni azokat.
Megfürdetlek én,
vagy keressünk együtt
forrás fölött élő tavakat.