Szükséges rossz?
Hogyan is lehetnék költő,
amikor a régi ábécé is nyelvet öltő?
A régi zé, ma tudtommal zö már,
és meglehet, hogy most is tévedek.
Azóta már zi vagy zu is lehet.
Így aztán mostanában félve író vagyok,
nem biztos, hogy aktuálisak a régi alapok.
Úgy látom, eltűnőben már az írásjelek,
bár már az évszakok sem a régiek.
A fiamra szólok, hogy a mondatot nagybetűvel kezdje
és a végére megfelelő írásjelet tegyen,
de ő csak nagyot kacag ezen.
Anya! A tanár néni versét olvastuk ma reggel,
abban aztán nem volt sem vessző, sem nagybetű,
és nem találtam benne egy árva írásjelet sem,
pedig nagyon figyeltem, sokáig kerestem.
Fiam! Az csak egy példa lehetett a fejlődés fintorára,
hogy mihez van szükség manapság annyi diplomára.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.