Patak
Patak csobog, hull a csillag,
Körbe-nyárba aranyon,
Búg egy bogár a sötétben,
Lágy orgonafutamon.
Szuszog még hús ölében,
Bús szemekkel bariton,
Billentyűzik langyos éjjel,
Majd keni széjjel csaliton.
Fúj a széllel fél-fülébe,
Még bele is nyal édesen,
Míg kagylóhúsba a homok,
Már belévájna véresen.
Gyöngypatak a hegyekben,
Elnyúlik, mint a kényelem,
De lent, lent a lidércek,
Pupillát ölt a félelem.
Belesikít, hull a csillag,
Körbe-nyálba aranyon,
Holdsarlója meg-megvillan,
Hull a vére patakon.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.