Váratlan vendég
Reggel korán kell kelned.
Az úszócuccod már összeraktad,
s hogy könnyebben megtaláld:
szemüveged a kisasztalon hagytad.
Megcsókoltad a feleséged:
s hogy másnap majd többet beszélgettek, reméled.
A szemetet az ajtó mellé tetted
de kivételesen elfelejtetted
hűtőbe tenni a romlandó kaját
és behajtani a WC ajtaját.
Mikor aztán azt gondolod,
hogy igazán nagy a rumli
s hogy nembaj, holnap majd rendbe rakod,
s fáradtan lefekszel aludni:
akkor jön el és mindent a helyén talál:
a Halál.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.