Bogár mászik a földön, megáll hirtelen,
tekergeti csöpp fejét, valamit keres.
Restelkedem egy kicsit: nem tudom nevét -
bár ezzel csak testvéribb közöttünk a lét.
Csönd. A világ így teljes! Zeniten a Nap.
Szétfolyó pont ahová most szemem tapad,
miközben elmém járja józan rettenet:
annyi sem leszek majd, mit egy bogár keres.