Távolodó
I.
Illanó, átfutó, mulandó a szépség,
mely a reménység rögein átoson.
Pár parttalan, páratlan pillanat,
mely porban parázslik el.
Hajszálérnyi jóság,
poklok porában bimbózó virág.
II.
Késhegynyi mosolyod
Bőr alatt sikoltó penge,
Avar-barna szemed
Ráborul az októberre.
Csendjei lettünk mindannyian
E ködkondás időnek,
Ráérősen sietünk kivárni,
Míg útjaink újra kereszteződnek,
és összekoccan két üveggolyó…
A lét alatt, a lét felett,
párducok kergetőznek.
Óvatossá idomít az álság.
Nem megy tovább.
Emelkednek a tétek.
2008.11.11.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.