elsõ hó
drogfüggő vagyok, apám alkoholista
és orrából a vér a padlóra 4 órája csöpög,
apám 41 éves múlt és vérzik a torka,
a torkából a vér az orrán keresztül folyik,
orsi többször fölmosott, összekészítette a cuccait,
a mentők 20 perc alatt értek ki,
orsi ment vele, én nem tudtam, ideggyenge vagyok,
orsi mindenkit elkísér bármikor bárhová,
orsi és apám most a korházban, a gégészeten,
orsi és apám most megbeszélik, amit meg kell,
orsi a lélek, apámban kelti az övét, apám
remeteségében 10 éve osztozom, bográcsba öltük néha
az éhezést, árvíz volt, és minden húst a hűtőből,
akkor zárt minket körül a vízben a szeretet,
mindig, mindennap a parton, a kocsmákban,
apámtól tanultam inni, és apám eddig jól ivott,
óvatos volt, de mindenkinél eljön egy határ,
amit átlépni nem szabad, most nekem kell majd őt
a drogra szoktatnom, mint ahogy ő tanított inni,
apám igazán jól ivott, mértéket tartva lassan,
kortyonként töltötte magába a halált, most
slukkonként fog hozzá közelebb kerülni, az elmúlt
hónapban 10 kilót fogyott és a depressziót
talán tőlem kapta el, apám a kórházban orsival
biztosan rólam beszél, apám már évtizedekben
mérve nem vétkezett, és ha most apám meghal,
lángolni fognak a templomok.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.