Kiss Tamás
Arcát összerajzolta az élet:
álltól szemig ívesen összeköt
Földet csillagokkal, és átköröz -
Hasonmása teljesség jegyének.
Nyílt derék tartás - sarjadt réti fűz -
ívelt homloka tiszta égi tűz -
Liszt s Bach zenéje minden mondata.
Számadásokból lett "Mérleg hava".
Az útról sajnos gyorsan letérhet
'Kinek örülök, mint fénysugárnak.
Tamás bácsit tisztelem, és félek
megy Ő. De örök a tisztasága.
Megjegyzés: Kiss Tamás a Nyugat harmadik generációjához tartozó tisztaszívű debreceni költő emlékére.
Ajánlott irodalom: Mérleg hava című gyüjteményes kötete.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Holnapok (Budapest, 2006)
Kiadó: Unisher