zsoltár
"...és lesznek Jelek a Napban, a Holdban és a csillagokban
a kétség miatt, amikor a tenger és a hab zúgni fog."
(Lukács evangéliuma, 21.)
a király sakkot kap és belefullad az asztalterítőbe,
a parasztok levetett fővel könnyeznek a borospoharak mellett
egy sikoly végiggurul a szőnyegen
egy faláb tengerszinttől számított magasságában
s a törött vázában kiszökő virágok
hadat üzennek az éjszakának
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Kölcsönkért alázat (Budapest, 2002)
Kiadó: Széphalom Könyvmûhely