Most ez annyira otthon, ez a zsibbadás. Végre
Rájöttünk. Tudjuk a választ arra, hogy mivégre.
Vízilány vagy Te, sós ízű a csókod, aranyhal
Mintás a pizsamád. A szemed, a tenger éke,
Most még szebb, mikor morzsát hintett belé a hajnal.
A bőröd szétmorzsolt fénysugarak szövedéke.
A hasad morajló kagyló, a hajad temérdek
Fürtje közt zsongó zsombék és bambatag beléndek.