Légy a testvérem Te
Légy a testvérem Te, a másik helyett,
kit anyám adott, de már halott, elveszett.
Légy Te a testvérem, Barátom bajban,
örömben míg élek s lelkem ha meghaltam.
Testvérem légy: áldott szavú, töretlen
hittel segítő- s egyek legyünk ketten.
Légy a Testvérem, mert barátom nincsen,
Te légy, kit lelkemből fakaszt az Isten,
Te légy a Testvérem, egyetlen kereszt,
egyetlen szög, szálka mi nem ereszt,
Nem tart és nem tűr- de fájdalommal őriz
s a megőrzött csöndben csönd marad Ő is.
Légy a testvérem Te: leszek testvéred,
áldott magyar földön imádkozó képzet.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.