reményt ácsoltam társmagamnak
kalácsillattal kibéleltem
benne háltam benne haltam
ezüst szekercém élesre fentem
fagyott a töve szikrát szór
fordulj ki fordulj szép
Major Anna fordulj térülj
szekercém ezüst élire
fagyott a töve nézz ide
kalácsom lelke megdohult
véled háltam véled haljak
nem mese ez nem mese