A vers
csupasz szavak reszketnek
a sorokban
sivár sorok
az alliteráció alkalmatlan
olcsó jelzőkkel bélelhetném
a mondatot
s rímelhetne ez a sor a másikra
cifra nyomorúság
nem melegít
az allegória párhuzamosai
nekirugaszkodnak a végtelennek
de gyalog minden messze van
s repülőre nem telik
csupa közhely lett a vers
köz-helyeken koldus-
szegény
de büszke
adni szeretne s nem kapni
a baj, hogy nincs mit
ad-
ni-
a
odaadja hát ami még maradt:
egyszerű, koldusszegény
de tiszta önmagát
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.